Jaarverslag 2012

 
Print

> Beheer Milieustraten

Afval scheiden

Het gescheiden houden van afvalstromen op de milieustraten is noodzakelijk voor het hergebruik van materialen. Sinds 2013 kunnen maar liefst 23 deelstromen gescheiden worden ingeleverd. Het is bijvoorbeeld mogelijk geworden om op de milieustraten en afvalbrengstations oude matrassen [SH1] in te leveren. De materialen die uit de oude matrassen worden herwonnen – metaal, schuim en textiel – worden gebruikt als grondstof voor nieuwe producten. De doelstelling voor 2013 was om 75 procent van alle ingebrachte stromen te scheiden. Dat doel is behaald. Op de milieustraten is een percentage gerealiseerd van 77 procent scheiding.

Inspectie

De milieu-inspectie en provinciale handhavers brachten ook in 2013 een bezoek aan onze milieustraten. De inspecteurs hadden geen bijzondere opmerkingen.

Recycleplein Zutphen

In Zutphen is in 2013 hard gewerkt aan een nieuwe en duurzame milieustraat voor inwoners van de gemeenten Brummen, Bronckhorst, Lochem en Zutphen. Het recycleplein is slim ingericht om stromen te scheiden: het terrein is gefaseerd te betreden en door de betere routing is de doorloopsnelheid korter en de service aan de bewoners hoger. Het kantoor en de wagenparkstalling van Berkel Milieu zijn eind 2013 naar het Recycleplein verhuisd. Op 2 januari 2014 ging de nieuwe milieustraat open voor publiek. Het oude brengpunt op industrieterrein De Mars in Zutphen is opgeheven.


Duurzaamheid staat centraal op het Recycleplein Zutphen

Dit komt onder meer tot uitdrukking in de volgende duurzame materialen en producten:


Afvalbrengpunten

 

Op de milieustraat in Apeldoorn geeft een acceptant aanwijzingen hoe het grofvuil gescheiden moet worden.

 

Over Circulus en Berkel Milieu Colofon